ETALFIX PRO

Etalfix Pro je pomoćno sredstvo - ovlaživač za poboljšanje za poboljšanje učinka sredstava za zaštitu bilja i folijarnih gnojiva.

 

Sastav:

Polieterski propanol trisiloksan (750-800 g/l).

Formulacija:

Tekući koncentrat za emulziju (EC).

Opis pripravka:

Etalfix Pro se upotrebljava kao dodatak škropivima zbog poboljšanogkontakta sa biljnom površinom i boljeg upijanja djelatne tvari. Etalfix Pro ne pokazuje fungicidno i insekticidno djelovanje. Spada u grupu organosilikonskih ovlaživača.

Način djelovanja:

Etalfix Pro smanjuje površinsku napetost škropiva čime omogućava bolju pokrovnost tretirane površine, a ujedno i bolji prodor aktivne tvari.

Primjena:

Etalfix Pro je pomoćno sredstvo – ovlaživač za poboljšanje učinka sredstva za zaštitu bilja i folijarnih gnojiva u ratarstvu, voćarstvu, vinogradarstvu, povrćarstvu i proizvodnji ukrasnog bilja. Primjenjuje se kao tank miks dodatak škropivu u koncentraciji 0,025% (25 ml u 100 l vode) za klasično prskanje s utroškom vode 1000 l/ha. Ako se prskanje obavlja s orošivačima (u voćarstvu) i traktorskim nošenim prskalicama (u ratarstvu i povrćarstvu), doza je 150-250 ml za 1 ha uz utrošak vode 150-500 l/ha.

Primjena se preporučuje u nepovoljnim uvjetima za apsorpciju sistemičnih djelatnih tvari, kod suzbijanja korova i insekata koji se teže vlaže (voštana prevlaka i dlačice), te kod prskanja s malim utrošcima škropiva po jedinici površine.

Miješanje:

Ne preporučuje se miješanje s pripravcima kod kojih postoji rizik fitotoksičnosti (sumporni fungicidi, bakreni fungicidi).

Upozorenja:

Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena.

Karenca:

Propisana je kod sredstva kojima se dodaje.