PREVICUR 607 SL

PREVICUR 607 SL je sistemični fungicid za suzbijanje plamenjače krastavaca,plamenjače paprike,plamenjače gerbera,polijeganje rasada uzrokovanog Phythium vrstama.

 

Aktivna tvar propamokarb 605g/lit

Formulacija  tekući koncentrat za otopinu (SL)

Primjena

Sistemični fungicid za suzbijanje biljnih bolesti:

  • plamenjača krastavaca (Pseudoperonospora cubensis), zalijevanje biljaka nakon nicanja ili presađivanja s 200 ml 0,15%-tne otopine (15ml preparata u 10 lit vode) po biljci. Nakon toga može se nastaviti prskanjem s 0,15% otopinom u razmacima 7-10 dana uz ukupno najviše tri tretiranja u vegetaciji.
  • plamenjača paprike (Phytophthora capsici), u koncentraciji 0,25% (25 ml u 10 lit vode), do dva zalijevanja rasada u količini od 4 litre 0,25% otopine na m2 ili do dva zalijevanja rasadnih paprika s 0,2 l 0,25% otopine po biljci. U paprici se smije tretirati najviše dva puta u vegetaciji. Ne smije se koristiti u proizvodnji ljutih papričica i ranih sorta paprika kratke vegetacije.
  • plamenjača gerbera (Phytophthora cryptogea), prvo tretiranje obavlja se potapanjem biljaka prije rasađivanja u 0,15%-tnu otopinu kroz 15 minuta. Drugo tretiranje obavlja se 2-3 dana nakon rasađivanja uz utrošak od 250 ml 0,15 otopine po biljci i treće tretiranje 21-28 dana nakon rasađivanja, zalijevati nadzemni dio biljke s 10 lit 0,15% otopine po m2.
  • uzročnika polijeganja rasadnika (Phythium spp.) u tulipanima potapanjem očišćenih lukovica u 0,3%-tnoj otopini (30 ml u 10 lit vode) kroz 15-20 minuta. Tlo za sadnju zalijeva se sa 15 ml Previcura u 1 lit vode/m2 uz inkorporaciju na 10-12 cm dubine. Tlo se može tretirati samo jednom.
  • može se koristiti za suzbijanje Phytophthora spp. i Phythium spp. te na drugom ukrasnom bilju prema preporuci proizvođača u stakleniku i na polju.


Ograničenja
PREVICUR 607 SL ne smije se koristiti u salati i ostalom povrću.

Karenca
14 dana za krastavce, 35 dana za papriku.

Miješanje

  • nije dozvoljeno miješanje s bakarnim preparatima (jaka fitotoksičnost), kositrenim fungicidima, svim ditiokarbamatnim fingicidima,
  • ne preporučuje se miješanje s koncentratima za emulziju jer smanjuje djelotvornost zbog efekta isoljavanja i koagulacije,
  • preporučuje se izbjegavanje tretiranja paprike kod visokih temperatura, jer tada ostavlja mrlje.