7. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem

Organizaciju znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem potaknula je Hrvatska voćarska zajednica s ciljem da se pridonese bržem i boljem razvoju hrvatskog voćarstva. Prvo savjetovanje održano je 2006. u Bizovačkim toplicama i od tada se redovito održava početkom ožujka svake godine u drugom kraju Hrvatske.

Organizatori su Hrvatska voćarska zajednica i Hrvatska poljoprivredna komora zajedno u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, Virovitičko-podravskom županijom, gradom Viroviticom, Slatinom i Orahovicom.

Ove godine će se Savjetovanje održati na pustari Višnjica 02. i 03. ožujka 2012. godine (Virovitičko-podravska županija). Na skupu hrvatskih i inozemnih voćara predstaviti će se znanstvene i stručne teme sa svrhom unapređivanja voćarstva te uvođenja novih tehnologija, tim više što su objavljeni znanstveno-stručni radovi na prijašnjim savjetovanjima rezultirali pozitivnim kretanjima u hrvatskom voćarstvu.
Prednost i aglasak se daje temama koje će doprinijeti tehnološkim rješenjima u proizvodnji, zaštiti, berbi, skladištenju, tržištu, marketingu, integriranoj proizvodnji te prihvatljivim zakonskim rješenjima sezonske radne snage u voćarstvu.
Prijava tema (naziv teme, ime i prezime autora i koautora) potrebno je dostaviti najkasnije do 01. veljače 2012. kako bi se pravovremeno mogle razvrstati po sekcijama i poslati pozive, dok sažetak radova treba dostaviti najkasnije do 15. veljače radi tiskanja Zbornika sažetaka.