Pinova Meteo

Pinova Meteo

Pinova Meteo - agrometeorološka stanica

Svrha Pinova Meteo stanice je prikupljanje, obrada i prikaz meteoroloških podataka koji daju pravovremenu informaciju o početku, trajanju i intenzitetu napada određene biljne bolesti ili štetnika. Time je omogućeno precizno određivanje roka tretiranja zaštitnim sredstvima te je olakšan izbor preparata.

Pravilnom primjenom moguće je ostvariti značajne uštede novca i sredstava za zaštitu. Prikupljeni meteorološki podaci pomoći će Vam i u određivanju mikroklimatskih prilika određene lokacije, što će olakšati izbor vrsta, sorata i tehnologije uzgoja.

Pinova Meteo stanica mjeri podatke svakih 10 minuta, a učestalost slanje podataka ne server moguće je konfigurirati po potrebi i želji. Svi poslani podaci spremaju se na server,  a vidljivi su pomoću aplikacija koje dolaze u paketu sa Pinova Meteo stanicom. A to su PinovaSoft-računalna aplikacija i Pinova Mobile-android aplikacija koje služe za prikupljanje, obradu i prikaz izmjerenih podataka poslanih od strane Pinova Meteo stanice

Unutar aplikacija korisnik dobiva vrlo korisne informacije o svim izmjerenim vrijednostima, njihovim minimalnim, maksimalnim i srednjim vrijednostima unutar odabranog prikaza, vremensku prognozu za narednih 10 dana, početak povoljnih uvjeta za razvoj infekcije, prikaz izračunate referentne evapotranspiracije, točke rosišta i temperaturne sume za željeni period.

Na temelju podataka koje su korisnicima prezentirane sa vrlo preglednim i pristupačnim prikazom unutar aplikacija. Poljoprivrednici znaju točne trenutne i prošle vremenske promjene i kada su kilometrima udaljeni od svog nasada. Poljoprivrednici se na temelju prezentiranih informacija prognoznih modela za biljne bolesti, zabilježenih vremenskih prilika, aktiviranih alarma i vremenske prognoze lakše odlučuju za strategiju obrane  u voćnjaku, lakše i preciznije se utvrđuju rokovi i obroci navodnjavanja i sve ostale potrebne agrotehničke mjere.

Za više informacija o Pinova Meteo stanici posjetite našu službenu Pinova Meteo web stranicu

pinova-meteo.com

Izdvojeni sadržaj