O nama - Pinova d.o.o.

Pinova d.o.o. je tvrtka osnovana krajem 2010. godine. Od samih početaka pa do danas tvrtka sustavno radi na razvoju i implementaciji novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Imajući u vidu ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju primijetili smo kako se Hrvatski poljoprivrednik pod hitno mora okrenuti modernizaciji i unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje ako misli opstati i svoje proizvode ponuditi preko pola milijarde novih konzumenata na tržištu Europske unije.

Pošto smo i sami iskusni poljoprivredni proizvođači, uvidjeli smo kako većinu intenzivnih poljoprivrednika muče suštinski isti problemi. To su zaštita od bolesti i štetnika, kada i koliko navodnjavati te zadnji i često jako zanemaren problem je kompletna i detaljna evidencija proizvodnje.

U to ime tvrtka Pinova d.o.o. razvila je Pinova Meteo agrometeorološku stanicu, PinovaDoc on-line aplikaciju i PinovaIrrigation desktop aplikaciju za određivanje rokova i obroka navodnjavanja.  Naši su proizvodi već više godina prisutni na tržištu te konstantno evoluiraju i razvijaju se. PinovaDoc aplikacija korisnicima nudi detaljno evidentiranje i kontrolu proizvodnje. Logistički podijeljena na kategorije koje su međusobno povezane u jednu evidencijsku cjelinu modernom proizvođaču znatno olakšavaju praćenje proizvodnog procesa. Pinova Meteo agrometeorološka stanica rješava problem praćenja (mikro) klime koja vlada u nasadu i time olakšava  planiranje agrotehničkih mjera dok sa svojim prognoznim modelima korisniku daje informaciju kada nastaje biljna bolest i time postaje prva linija obrane od bolesti i štetnika.

Samo redovito praćenje i usvajanje novih tehnologija koje nudi IT industrija može pomoći u vrlo zahtjevnom zadatku moderniziranja u mnogim aspektima zaostale hrvatske poljoprivrede. Kao tvrtka planiramo konstantno evoluirati naše proizvode i prilagođavati ih potrebama naših korisnika kako bi im pružili vrhunsku kvalitetu i prvoklasnu uslugu.

Važne poveznice: