NEO-STOP

NEO-STOP je regulator rasta na osnovi djelatne tvari klorprofam koji inhibira klijanje uskladištenog krumpira.

Aktivna tvar

klorprofam 1%

Formulacija

Prašivo za neposrednu primjenu ( P )

Primjena

NEO-STOP je regulator rasta na osnovi djelatne tvari klorprofam koji inhibira klijanje uskladištenog krumpira, sprječava gubitak težine i kakvoće gomolja te inhibitorno djeluje na razvoj skladišnih bolesti jer onemogućuje prodor bakterija i gljivica u gomolje te time otklanja pojavu gnjiljenja krumpira. Pored toga, značajnije se smanjuju gubici koji se pojavljuju disanjem uskladištenih gomolja čime se gomolji štite i od gubitka vlage i hranjivih tvari.  NEO STOP ne utječe na postupak prerade niti na organoleptička svojstva gomolja (miris, okus, izgled).

Gomolji koji se tretiraju trebaju biti neoštećeni, suhi, zreli, neoljušteni i zaštićeni od bolesti. Uz to, gomolji moraju biti čisti jer se u suprotnom smanjuje djelotvornost sredstva.

NEO STOP se primjenjuje zaprašivanjem u količini od 100 grama na 100 kg krumpira. Za male količine krumpira preporučuje se posipanje ravnomjernih slojeva krumpira od 5 do 10 cm navedenom dozom. Ako je riječ o debelim naslagama, zaprašivanje treba provoditi po slojevima. Za skladištenje većih količina krumpira preporučuje se ravnomjerno posipanje po pokretnoj traci koja gomolje prevozi u skladište, uz utrošak 1 kg sredstva na 1 tonu krumpira. Gomolji ne bi smjeli padati na traku s visine veće od 20 cm.

Gomolji su nakon primjene sredstva zaštićeni 3 mjeseca. Ako se krumpir čuva dulje od 3 mjeseca, tretiranje se može ponoviti. Pripravkom NEO STOP ne smije se prašiti sjemenski krumpir niti  taj isti krumpir smijemo držati u neposrednoj blizini zaprašenog krumpira   

NEO STOP je razvrstan izvan skupine otrovnosti.

Karenca

1 dan za konzumni krumpir

 

Pakiranje:  100  g;1 kg; 25 kg