Sistemični insekticidi

Sistemični insekticidi

Sistemični insekticidi

za insekte koji rilom bodu kroz biljno tkivo i sišu biljne sokove

Sistemični insekticidi djeluju želučano na kukce i to na način da biljka upije insekticid te ga provodnim snopovima rasporedi po svojim organima.

Sistemici prvenstveno djeluju na insekte koji bodu i sišu te se hrane biljnim sokovima ( lisne uši,tripsi ) a slabije na one koji grizu. Njihova prednost je ta da mogu djelovati  na kukce koji su skriveni, npr. u zakovrčanom lišću ili gukama, ne ispire ih kiša i ne uništavaju korisne kukce ( prirodne neprijatelje štetnih insekata ). Neki sistemici imaju i kontakno djelovanje čime se povečava spektar štetnika na koje djelu ali kao takvi imaju i štetni utjecaj na prirodne neprijatelje. 

CALYPSO SC 480

Calypso SC 480 sistemični insekticid za folijarno suzbijanje lisnih ušiju na brojnim voćnim i povrtnim kulturama, voćne mediteranske muhe te krumpirove zlatice.  

PIRIMOR 50 WG

Pirimor 25 WG je sistemični, selektivni aficid, a koristi se za suzbijanje najotpornijih lisnih ušiju na brojnim poljoprivrednim kulturama.  

ACTARA 25 WG

Actara 25 WG je sistemični insekticid namjenjen za suzbijanje krumpirove zlatice te lisnih ušiju duhana, kupusnjača, jabuke i kruške.  

MOSPILAN 20 SG

Mospilan 20 SG je sistemični insekticid koji se upotrebljava za suzbijanje sljedećih štetnika: krumpirove zlatica, repinog buhača, repine pipe te duhanovog tripsa i lisnih ušiju na duhanu.  

CONFIDOR SL 200

Confidor SL 200 je sistemični insekticid širokog spektra djelovanja primjenjv na brojnim pojoprivrednim kulturama.

MOSPILAN 20 SP

Mospilan 20 SP vodeći insekticid za suzbijanje lisnih ušiju. Također ga odlikuje izvrsna učinkovitost u suzbijanju brojnih problematičnih štetnika (tripsi, mineri, štitasti moljci, zlatica, kr. buha.) Primjenjuje se na krumpiru, šećernoj repi, duhanu, jabuci, breskvi, krastavcima te paprici.  

PONCHO FS 600 ROT

Poncho FS 600 rot je sistemični insekticid namjenjen za suzbijanje štetnika u kukuruzu ( kukuruzna zlatica, kukuruzna pipa, žičnjaci, sovica pozemljuša,  lisne uši, švedska mušica ).  

DALI

Dali je sistemični insekticid za suzbijanje štetnika u voćarstvu, ukrasnom bilju, krumpiru, kupusu, grahu, grašku te rajčici.  

NURELLE D

Nurelle D je insekticid za suzbijanje brojnih štetnika u uljanoj repici, šećernoj repi, krumpiru te nasadima jabuka i krušaka.  

ROGOR 40

Rogor 40 je sistemični insekticid i akaricid s kontaktnim i želučanim djelovanjem. Primjenjuje se za suzbijnaje štetnika u voćarstvu, ratarstvu i povrtlarstvu.  

RUNNER 240 SC

Runner 240 SC je novi insekticid, regulator razvoja (akcelerator razvoja) insekata prikladan za programe integrirane zaštite namijenjen suzbijanju štetnika u nasadima jabuke i vinove loze.  

CRUISER FS 350

Cruiser 350 FS je sistemični insekticid koji se primjenjuje za tretiranje sjemena.

NEMATHORIN 10 G

Nemathorin 10 G je insekticid i nematocid za suzbijanje štetnika u krumpiru.  

VERTIMEC 018 EC

Vertimec 018 EC je insekticid i akaricid za suzbijanje štetnika na jezgričavom voću te na salatnim krastavcima u zaštićenom prostoru.

Najnovije objave