FANTIC M

FANTIC M je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje uzročnika plamenjače na: vinovoj lozi, luku, rajčici i krumpiru.

Aktivna tvar  Benalaksil M 4% + mankozeb 64%

Formulacija  Dispergirajuće mikrogranule ( WG )

Primjena

Nova djelatna tvar benalaksil-M u fungicidu FANTIC M, u odnosu na benalaksil kojega sadrži GALBEN M, pročišćena je pomoću usavršene sinteze. Po novoj nomenklaturi ona se u EU naziva kiralaksil. Formuliran je kao dispergirajuće mikrogranule (WG) što je daljnje tehnološko i ekološko poboljšanje u odnosu na GALBEN M (WP).

Benalaksil-M je djelatna tvar koju biljka vrlo lako upija svim svojim zelenim dijelovima, a u biljci se kreće uzlazno. Na taj način sigurno štiti od zaraze mlado lišće i druge novoizrasle biljne dijelove.

FANTIC M je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na:

  • vinovoj lozi: plamenjača vinove loze (Plasmopara viticola) u količini 2 do 2,5 kg/ha (200 do 250 g na 1000 m2). Tijekom vegetacije može se koristiti najviše četiri puta u razmacima 10 do 14 dana i to u vrijeme povoljno za razvoj zaraze. Tamo gdje je to moguće treba prskati prema obavijestima prognozne službe.
  • krumpiru: plamenjača krumpira (Phytophthora  infestans) u količini 2 do 2,5 kg /ha (200 do 250 g na 1000 m2). Može se koristiti najviše četiri puta godišnje.
  • rajčici: plamenjača rajčice (Phytophthora  infestans) u količini 2,5 kg /ha (25 g u 8 do 10 l vode na  100 m2). Može se koristiti najviše četiri puta godišnje na istoj površini.
  • luku: plamenjača luka (Peronospora destructor) u količini 2 do 2,5 kg/ha (20 do 25 g u 8 do 10 l vode na 100 m2)

Može se koristiti najviše tri puta u vegetaciji samo za uzgoj glavica luka.

FANTIC M koristi se i na drugim povrtnim vrstama, primjerice na salati, endiviji, krastavcima, kupusnjačama, paprici i ukrasnom bilju. Isto tako, FANTIC M  s uspjehom možemo primjeniti i u zaštićenim prostorima (staklenici, plastenici). Također se koristi i u ratarskim kulturama kao što su soja i duhan.

 Karenca:  14 dana za krumpir i rajčicu u polju i zaštićenom prostoru;  28 dana za luk;  35 dana za stolne sorte vinove loze;42 dana za vinske sorte vinove loze

Pakiranje:  200 g; 1 kg