FANTIC F

FANTIC F je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na vinovoj lozi.

Aktivan tvar  Benalaksil M 4% + folpet 48%

Formulacija  Dispegirajuće mikrogranule ( WG )

Primjena

Nova djelatna tvar benalaksil-M u fungicidu FANTIC F, u odnosu na benalaksil kojega sadrži GALBEN F, pročišćena je pomoću usavršene sinteze. Po novoj nomenklaturi ona se u EU naziva kiralaksil. Formuliran je kao dispergirajuće mikrogranule (WG) što je daljnje tehnološko i ekološko poboljšanje u odnosu na GALBEN F (WP).

Benalaksil-M je djelatna tvar koju biljka vrlo lako upija svim svojim zelenim dijelovima, a u biljci se kreće uzlazno. Na taj način sigurno štiti od zaraze mlado lišće i druge novoizrasle biljne dijelove.

FANTIC F je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti na:

  • vinovoj lozi: plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) u količini 2 do 2,5 kg/ha (200-250 g u 80 do 100 l vode na 1000 m2).
    Osim na plamenjaču FANTIC F djeluje i na siva plijesan (Botrytis cinerea) kao i na crnu pjegavost vinove loze (Phomopsis viticola).

Preporuka je primijeniti ga prvi puta kada nastupe povoljni uvjeti za primarnu zarazu (početkom cvatnje). U tijeku vegetacije sredstvo se smije primijeniti najviše tri puta u razmacima 10 do 14 dana i to u vrijeme povoljno za zarazu. Tamo gdje je to moguće prskati prema obavijestima prognozne službe. 

Karenca:  35 dana za vinovu lozu

*pH-vrijednost 10%-tne suspenzije: 6,7

Pakiranje:  200 g; 1 kg