DOMARK 40 ME

DOMARK 40 ME je sistemični fungicid koji se koristi se u vinogradarstvu za suzbijanje pepelnice vinove loze (Uncinula necator).

Aktivna tvar  Tetrakonazol 40 g/l

Formulacija Tekuća koncentrirana mikroemulzija ( ME )

Primjena

DOMARK 40 ME je sistemični fungicid na osnovi djelatne tvari tetrakonazol s preventivnim, kurativnim i eradikativnim djelovanjem. Koristi se u vinogradarstvu za suzbijanje pepelnice vinove loze (Uncinula necator).

Prskanja provoditi od pojave bolesti u koncentraciji 0,06-0,075%, odnosno količini 0,6-0,75 l/ha uz utrošak od 1000 l škropiva/ha.

Da bi se izbjegla pojava rezistencije sredstvo koristiti naizmjenično s preventivnim fungicidima, npr. COSAVET DF, CRYSTAL ili KARATHANE GOLD 350 EC, ili u kombinaciji s njima. Može se primijeniti dva do tri puta godišnje, u vrijeme najvećeg pritiska bolesti, neposredno prije i poslije cvatnje vinove loze.

Zbog vrlo dobre selektivnosti DOMARK 40 ME se uspješno primjenjuje u zemljama EU također na mnogim voćnim i povrtnim kulturama.

Osim pepelnice učinkovito suzbija i druge biljne bolesti poput krastavosti, pjegavosti, alternarije, hrđe i drugih.

Doze primjene prema registracijama u EU: breskva (pepelnica) 1 l/ha, jabuka (fuzikladij) 1 l/ha, dinja, lubenica, krastavac (pepelnica) 1,25 l/ha, rajčica/paprika (pepelnica) 1-1,25 l/ha, (alternaria) 2 – 2,5 l/ha.

Karence u zemljama EU za navedene kulture iznose: jabuka, kruška i breskva 14 dana, lubenice, dinje i krastavci 7 dana, rajčica i paprika 3 dana.

DOMARK 40 ME nije opasan za pčele i gujavice te ne oštećuje populacije Pterostichus cupreus, Chrysoperla carnea, Aphidius rhopalosiphi i Typhlodromus pyri.

Karenca:  35 dana za vinovu lozu

*pH-vrijednost sredstva: 5,5

Pakiranje:  100 ml; 1 l