ALIETTE FLASH

Aliette Flash je sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim djelovanjem namenjen za suzbijanje uzročnika plamenjače.

Aktivna tvar: fosetil aluminijum 800 g/kg

 Formulacija: granule topive u vodi – WG

NAČIN DJELOVANJA: Fosetil aluminijum djeluje na originalan način. Preparat deluje neposredno na parazitske gljivice, a istovremeno potiče i prirodni obrambeni mehanizam biljaka. Biljke treba tretirati barem dva do tri puta zaredom da bi se uspostavio njihov prirodni odbrambeni mehanizam. Zbog specifičnog načina delovanja, otpornost (rezistencija) parazitske gljive na ovaj preparat nije moguća, niti je registrirana.

Aliette Flash je pravi sistemični fungicid. Tretirane biljke aktivnu materiju brzo usvajaju i zatim je prenose po cijeloj biljci te je biljka zaštičene od korijena do vegetativnog vrha.

   

PRIMENA, koristi se u usjevu:

  • krastavaca za suzbijanje uzročnika plamenjače krastavca (Pseudoperonospora cubensis),

*u koncentraciji 0,25-0,37%, (5-10 g u 2 l vode i 7,4-14,8 g u 4 l vode na 100m2), uz utrošak vode 200-600 l/ha preventivno, od formiranja dva prava lista u intervalima 8-10 dana (intervali mogu biti i kraći što zavisi o vremenskim uvijetima te prisutstvu spora).

Maksimalan broj tretiranja u toku godine: tri puta na istoj površini.

Tretiranje iz zrakoplova nije dozvoljeno.

 DODATNA UPUTSTVA ZA OPTIMALNO DELOVANJE:

  • treba tretirati preventivno, tj. prije pojave zaraze. Takvim načinom zaštite postiže se razvoj zdrave biljke. Na već zaraženim biljkama preparat ne postiže optimalno djelovanje;
  • tretirati više puta zaredom kako bi se uspostavio potpuni mehanizam zaštite u biljci;
  • nema opasnosti od rezistencije.

   Karenca: krastavac  4 dana.