PYRUS 400 SC

PYRUS 400 SC je preventivni i kurativni fungicid površinskog i translaminarnog djelovanja za suzbijanje sive plijesni na vinovoj lozi (Botrytis cinerea).

Aktivna tvar  pirimetanil 400 g/l

Formulacija  koncentrirana suspenzija ( SC )

Primjena

PYRUS 400 SC je preventivni i kurativni fungicid površinskog i translaminarnog djelovanja za suzbijanje:

  • sive plijesni na vinovoj lozi (Botrytis cinerea), u dozi 2-2,5 l/ha (200-250 ml za 1000 m2) ili u koncentraciji 0,2-0,25 % (200-250 ml u 100 l vode) uz utrošak 1000 l škropiva/ha.

    U vegetaciji može se koristiti najviše dva puta: krajem cvatnje vinove loze (kada je 80% cvatnje završeno), prije zatvaranja grozda ili na početku dozrijevanja bobica.

PYRUS 400 SC je izuzetno otporan na ispiranje kišom, a odlikuje se i produljenim djelovanjem na uzročnike bolesti putem plinovite faze. U primjeni nije opasan za pčele.

Nije utvrđena unakrsna rezistentnost  s do sada poznatim botriticidima.

U svijetu je pirimetanil registriran u jagodama, rajčici i ostalim povrtnim kulturama, agrumima, cvijeću i ukrasnom bilju, zatim u raznim voćarskim kulturama za suzbijanje sljedećih bolesti: Alternaria spp., Botrytis cinerea, Cercospora spp., Cladosporium spp., Colletotrichum spp., Monilia spp., Mycosphaerella spp., Penicillium spp., Venturia spp.

Naročito je važna primjena protiv botritisa u jagodama i na rajčici s utvrđenim vrlo kratkim karencama u svjetskim registracijama (3 dana).

Karenca:   28 dana za vinovu lozu

*pH-vrijednost sredstva: 7,3

Pakiranje:  200  ml; 1 l