MILDICUT 25 SC

Mildicut 25 SC je fungicid za suzbijanje plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) na osnovi djelatne tvari ciazofamid, koji ima odlično i dugotrajno preventivno djelovanje (10–14 dana).

 

Aktivna tvar  Ciazofamid 25 g/l

Formulacija  Tekući koncentrat za suspenziju ( SC )

Primjena

MILDICUT 25 SC je posve novi pripravak na hrvatskom tržištu, ali dobro poznat u cijeloj Europi. Naime radi se o danas najprodavanijem fungicidu za suzbijanje plamenjače u Europi.

Mildicut 25 SC je fungicid za suzbijanje plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) na osnovi djelatne tvari ciazofamid, koji ima odlično i dugotrajno preventivno djelovanje (10–14 dana). U  svom sastavu sadrži i dinatrijev fosfit, čiji metaboliti u zelenim djelovima vinove loze potiču prirodni obrambeni mehanizam  biljke, a primjenu pripravka Mildicut 25 SC prepoznat ćete i iz udaljenosti prema visokom „green effektu“ koji ostavlja iza sebe.

Mildicut ima sposobnost zaustavljanja zaraze od plamenjače pri pojavi prvih uljnih pjega. Tada ga je potrebno što prije primijeniti, a nakon 7 do 8 dana tretiranje treba ponoviti. Izuzetno dobro se veže na voštanu prevlaku zelenih dijelova loze, pa ga oborine već 1 sat nakon tretiranja ne mogu isprati.

Koristi se kao preventivni i translaminarni fungicid u zaštiti vinskih i stolnih sorti vinove loze od plamenjače, u koncentraciji 0,25 % (250 mL / 100 L vode). Na većim površinama količina preparata se prilagođava fenofazi, pa ga koristimo u količini:
1 l/ha kod pojave tri lista;
2 l/ha u početku cvatnje u količini
3 l/ha poslije cvatnje u količini
4 l/ha u vrijeme formiranja grozda 

Mildicut 25 SC ne utječe na fermentaciju mošta i razvrstan je izvan skupine otrova.

Karenca:  21 dan za vinske sorte i 28 dana za stolne sorte vinove loze

*pH vrijednost sredstva: 8,3

pakiranje: 1 L