GALBEN M

GALBEN M je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje uzročnika plamenjače na vinovoj lozi, krumpiru, rajčici, paprici, krastavcima, salati, luku i kupusnjačama.

Aktivan tvar  Benalaksil 8% + mankozeb 65%

Formulacija  Močivo prašivo za suspenziju ( WP )

Primjena

Aktivnu tvar benalaksil biljka vrlo lako upija svojim zelenim dijelovima, a u biljci se kreće uzlazno. Na taj način štiti mlado lišće i novo izrasle biljne dijelove od zaraze.

U kratkom vremenu nakon primjene benalaksil se raspoređuje u biljnom tkivu i osigurava preventivnu zaštitu kao i zaustavljanje napredovanja zaraze.                            

GALBEN M je kombinirani, sistemično-kontaktni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti:

  • na vinovoj lozi : plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola), u koncentraciji 0,2-0,25% (200-250 g u 100 l vode). U tijeku vegetacije dopuštena su najviše 3 tretiranja.
  • na povrtnim kulturama : plamenjače (Phytophtora infestans) na krumpiru, u dozi 2-2,5 kg/ha (20–25 g na 100 m2) ; na rajčici i paprici u dozi 2,5-3 kg/ha, (250–300 g na 1000 m2); plamenjače krastavaca, dinje i lubenice (Pseudoperonospora cubensis) 0,25-0,3% (250-300 g na 1000 m2).

    U zemljama Europske unije GALBEN M se primjenjuje i za suzbijanje:

    plamenjače salate, u dozi 2-2,5 kg/ha, (200–250 g na 1000 m2)
    plamenjače luka (Peronospora destructor), u dozi 2–2,5 kg/ha (200–250 g na 1000 m2).
    plamenjače kupusnjača (Peronospora parasitica) u dozi 2–2,5 kg/ha (200–250 g na 1000 m2).
  • na ratarskim usjevima : plamenjače duhana (Peronospora tabacina), u dozi 2,5-3 kg/ha ili u koncentraciji 0,25-0,3% (250-300 g u 100 l vode). Sredstvo treba primijeniti jedanput u rasadu duhana tri dana prije presađivanja. U polju se primjenjuje prvi put kad duhan razvije četvrti list, a zatim u razmacima od 14 dana.
    plamenjače soje (Peronospora manshurica), u dozi 1,5-2,5 kg/ha. Prvi put se primjenjuje kod jače pojave znakova bolesti, prije cvatnje i drugi put u vrijeme cvatnje (prema potrebi).

Karenca:   14 dana za rajčicu, krastavac i krumpir 42 dana za vinske sorte vinove loze35 dana za stolne sorte vinove loze28 dana za duhan 49 dana za soju

*pH-vrijednost 5%-tne suspenzije: 6,8

Pakiranje:  1 kg