Kontaktni fungicidi

Kontaktni fungicidi suzbijaju patogene  (uzročnike bolesti ) prije nego oni prodru u tkivo biljke i ostvare infekciju, tj. djeluju na površini biljke 

Kontaktni fungicidi se u pravilu primjenjuju prije nego što su prisutni uvjeti za razvoj gljivičnih bolesti. Njihovo kurativno djelovanje je ograničeno na maksimalno 24 sata od početka pojave povoljnih uvjeta za razvoj bolesti.

CAPTAN 80 WG

CAPTAN 80 WG je preventivni fungicid za suzbijanje uzročnika krastavosti plodova jabuka i krušaka (fuzikladija, Venturia spp.).

CAPTAN ST-S

CAPTAN ST-S je fungicid u obliku tekuće suspenzije za vlažno tretiranje sjemena kukuruza zbog suzbijanja fuzarioza i mjehuraste snijeti.

CHAMPION WG 50

CHAMPION WG 50 je preventivni bakreni fungicid namjenjen za suzbijanje uzročnika bolesti na raličitim poljoprivrednim kulturama.

CHROMOSUL 80

CHROMOSUL 80 je preventivni fungicid na bazi sumpora namjenjen za suzbijanje uzročnika pepelnice na brojnim poljoprivrednim kulturama.

INFINITO

Infinito je kombinirani preventivni fungicid za suzbijanje plamenjače na krumpiru (Phytophtora infestans) u ratarskom plodoredu.

MERPAN 80 WDG

MERPAN 80 WDG je preventivni  fungicid širokog spektra djelovanja,suzbija najvažnije bolesti jabuke, kruške, vinove loze, agruma, koštičavog voća, ratarskih usjeva te se koristi i u industrijske svrhe.

NORDOX 75 WG

NORDOX 75 WG je preventivni (kontaktni) fungicid na osnovi bakra namjenjen za suzbijanje brojnih uzročnika bolesti na vinovoj lozi, vočkama, maslinama, krumpiri i povrću.

POLYRAM DF

POLYRAM DF je kontaktni (preventivni) fungicid iz skupine ditikarbamata namijenjen je za suzbijanje plamenjače i crve pjegavostivinove loze;plamenjače krumpira i rajčice, krastavosti lista i ploda jabuke, sive i crne pjegavosti suncokreta.

CAPTAN WP 50

CAPTAN WP 50 je kontaktni (preventivni) fungicid za suzbijanje raznih uzročnika bolesti na vinovoj lozi;jezgričavom te koštičavom voću.

KALINOSUL 80 WG

KALINOSUL 80 WG je sumporni kontaktni fungicid za suzbijanje pepelnica na vinovoj lozi, voćkama, povrću, ukrasnom bilju i hmelju.

KOSSAN WG

KOSSAN WG je sumporni, preventivni fungicid sa popratnim akaricidnim djelovanjem na Eryophidae (grinje), za suzbijaje pepelnice u raznim poljoprivrednim kulturama (v.lozi, jabukama, breskvama, povrtnim kulturama, ružama i dr. ukrasnom bilju).

OPERA

OPERA je kombinirani, preventivni fungicid namijenjena  za suzbijanje uzročnika  bolesti pjegavosti lista na šećernoj repi te pepelnice,rđe, sive i mrežaste pjegavosti ječma.

SUMPOR SC-80

SUMPOR SC-80  je preventivni fungicid za suzbijanje biljnih bolesti s popratnim akaricidnim djelovanjem primjenjuje se na vinovoj lozi;jabukama,breskvama, hmelju, povrtnim kulturama, te n aukrasnom bilju u svrhu suzbijanja pepelnice.

TELDOR SC 500

TELDOR SC 500 je preventivni fungicid, botricid za suzbijanje plijesni na rajčici, jagodama, vinovoj lozi, koštićavom voću te malinama i kupinama.

ANTRACOL WP 70

Antracol WP 70  je fungicid preventivnog djelovanja za suzbijanje raznih uzročnika bolesti na jabici, vinovoj lozi, kruški, krumpiru, rajčici, luku, tulipanima.

BORDOŠKA JUHA

Bordoška juha je fungicid za suzbijanje peronospore vinove loze (Plasmopara viticola) a djeluje kontaktno i preventivno.Bordoška se juha dobije miješanjem modre galice i vapna u određenom omjeru.

CADILLAC 80 WP

  Cadillac 80 WP je preventivni kontaktni fungicid iz grupe ditiokarbamata, širokog spektra djelovanja, iznimno učinkovit u suzbijanju bolesti na žitaricama, voćkama, vinovoj lozi, duhanu, krumpiru, paprici, rajčici i ukrasnom bilju.

CHAMPION

CHAMPION je preventivni kontaktni fungicid za suzbijanje različitih uzročnika biljnih bolesti.

CRVENO ULJE

CRVENO ULJE  je kombinirani kontaktni insekto-akaro-fungicid, koji se koristi za suzbijanje štetnika i  uzročnika bolesti u voćarstvu i vinogradarstvu.

CUPRABLAU-Z

CUPRABLAU Z  je kontaktni preventivni fungicid namijenjen za suzbijanje bolesti vinove loze,jezgričavog i koštičavog voća, masline, hmelja, krumpira i rajčice.

DELAN 700 WDG

DELAN 700 WDG  je preventivni (kontaktni) fungicid namijenjen za suzbijanje bolesti jabuke, breskve i vinove loze.

ELECTIS WG

ELECTIS WG je preventivni kombinirani fungicid za suzbijanje uzročnika plamenjače na rajčici, krumpiru i vinovoj lozi.

FOLPAN 80 WDG

  FOLPAN 80 WDG je fungicid širokog spektra djelovanja. Suzbija glavne bolesti vinove loze, jabuke, kruške, koštičavog voća, maline, kupine, jagode, lubenice, dinje, krumpira, ukrasnog bilja te se koristi i u industrijske svrhe.

KUMULUS DF

Kumulus DF je sumporni fungicid ali pokazuje i dobro djelovanje na grinje (Tetranychus spp., Panonychus spp.).

Najnovije objave