Prskalice za herbicide

Tehnologija Controlled Droplet Application (CDA) pokazala se kao superiornija naspram tehnikama koje su primjenjivale velike količine herbicida. To je omgučilo niz poboljšanja:

  • veću efikasnost radne snage
  • veliko smanjenje potrebnog broja radnika
  • smanjenje troškova radne snage
  • poboljšanu primjenu herbicida
  • i što je najbitnije od svega, drastično smanjenu kontaminaciju radnika

U regijama gdje je postojao veliki nedostatak radne snage, ta se tehnologija pokazala kao najboljom u sektoru primjenjivanja herbicida u plantažnom uzgoju ratarskih kultura.

Dakako, puno je pažnje potrebno posvetiti adekvatnom odabiru tipa prskalice i tipu atomizacije koja se primjenjuje za pojedinu vrstu herbicida i kulture kako bi se maksimizirala učinkovitost primjene zaštitnih sredstava.

Principi tehnologije kontrolirane veličine kapljica (CDA):

Osnovni princip CDA tehnologije je formiranje  kemijskih otopina  u uniformnoj veličini kapljica koje možemo definirati kao optimalne za  aplikaciju.

Za razliku od hidrauličnih dizni koje tjeraju tekućinu pod pritiskom kroz mali otvor pri ćemu stvaraju nestabilnu zavjesu tekućine razbijene u kaplice različitih veličina, CDA tehnologija nam omogućava formiranje kapljica vrlo sličnih dimenzija.

CDA tehnologija koristi rotirajući disk, umjesto tekućine pod pritiskom,  za formiranje kapljica.

Tekućina dolazi na sredinu rotirajućeg diska i rasprostire se prema rubu diska koji je nazubljen. Tekućina se disperzira u kapljice između zubaca na vanjskom rubu diska pomoću centrifugalne sile.

Krivulja veličine formiranih kapljica je  šiljato-konusnosnog oblika, što znači da su kapi vrlo uniformne veličine  što nam sa druge strane minimalizira mogučnost kapanja.

Korištenje CDA tehnologije omogućuje nam  prskanje sa malom potrošnjom vode (20-30 l/ha) ili ultra malom potrošnjom vode (10-20 l/ha)

PROIZVODNJA: MICRON (UK)

Zaštitni šilt za HerbiFLEX-4

100% zaštita od raznošenja – samo za model HERBIFLEX.

Microwipe

Kemijska motika za primjenu herbicida. Fiksna širina 20cm.

Weedstick

Herbicidni štap za primjenu herbicida u travnjacima. Primjena za okučnice, travnjake, cvjetnjake i sl.

Handydome

Leđna prskalica, pogonjena baterijama. 

Undavina

Traktorska, nošena prskalica, sa rezervoarom od 60 litara. Undavina je namijenjena za održavanje herbicidnog pojasa u višegodišnjim nasadima, ponajviše u vinogradima i voćnjacima. 

Micro-Mantra (MC 10)

 nerazrijeđeni herbicid, aplikacije bez pritiska; ekstremno niske doze herbicida, minimalni rizik od drifta-za nisko djelovanje na okoliš visoka udobnost za korisnike; niska buka;  pogon na baterije

Najnovije objave