Fitopromet d.o.o. Finoteka

Zaštita jabuke

Osnovni plan prskanja jabuka radimo prema najvažnijoj bolesti jabuka, a to je krastavost jabuka. Mnogo je različitih programa zaštite koje daju stručnjaci iz zaštite bilja ili proizvođači pesticida. Ti programi zaštite često se vrlo razlikuju  i prosječni proizvođač  jabuka je u mnogim dilemama. Mi preferiramo programe zaštite jabuka koji se, ukoliko govorimo o suzbijanju krastavosti,  zasnivaju na preventivnim zaštitama tj. smatramo da su  rizici od pojave krastavosti na plodovima bitno manji ukoliko se prska preventivnim fungicidima prije nastupa uvjeta za infekciju.

Na konkretnom primjeru to bi značilo sljedeće : U nekim godinama, u travnju i svibnju, oborine su učestale i ponekad je razmak između dvije kiše manji od 7 dana. Neki proizvođači jabuka će prskanje obaviti nakon tih oborina, a mi smatramo da je mudrije obaviti preventivnu zaštitu prije kiše, pa makar je razmak između dva prskanja manji od 7 dana.

U zaštiti jabuke potrebno je voditi određene evidencije kao što je Evidencijski list o upotrebi zaštitnih sredstava te dostaviti inspekciji. Za brzo i jednostavno obavljanje ove evidencije kao i niz drugih evidencija koje zahtjeva zakonska regulativa možete se poslužiti internet aplikacijom PinovaDoc. Koja iz osnovnih informacija koje su se unesle kroz upis radova, automatski se generiraju i popunjavaju svi obrasci za inspekciju. na kraju je potrebno samo isprintati obrasce i izvještaje bez potrebnog računanja i preračunavanja jer je aplikacija to napravila za Vas. Osim toga, u evidencijama i statistikama radi vlastite kontrole, omogućen je uvid u ukupnu količinu određenog pesticida i aktivne tvari koju ste dodali na određenu parcelu ili na hektar. Posjetite link: http://pinova-doc.com/hr_HR/primjena .
Web development i hosting: softwise.hr / ictmedia.hr