Posjeti studenata

Glavna djelatnost tvrtke Pinova d.o.o. je razvoj i implementacija novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. Naime vrlo važnim smatramo predstavljanje naših proizvoda i studentima agronomije koji bi svakako trebali biti upoznati s novim tehnologijama s kojima će se koristiti nakon završetka školovanja i u svojoj karijeri.

U razdoblju od 17. do 21. 10. ove godine tvrtka Pinova bila je domaćin trima skupinama studenata od čega su 17.10. u goste nam došli studenti na diplomskom studiju Ekološke poljoprivrede Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

18. i 19.10.2013. ugostili smo skupinu studenata s Veleučilišta u Rijeci smjera Mediteranske poljoprivrede predvođeni prof.dr.sc.  Željkom Prgometom i asistenticom Bernardinom Hlevnjak-Pastrovicchio. Prvog dana su im održana predavanja na temu novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji gdje su upoznati sa djelatnostima tvrtke Pinova d.o.o. i proizvodima PinovaDoc i Pinova Meteo. Uz predstavljanje naših proizvoda predavanje je obuhvatilo i tehnologiju intenzivne voćarske proizvodnje pri čemu je bilo govora o novim standardima kojih bi se trebali pridržavati svi ozbiljni proizvođači voća. Predavanja je održao iskusni agronom Zoran Lovrek koji je predavanja popunio primjerima iz prakse i svog dugogodišnjeg iskustva u voćarskoj proizvodnji. Nakon toga organizirana je degustacija vina Vinske kuće Petković. Drugog dana studenti su išli u obilazak vinskog podruma Agromeđimurja d.d. u Štrigovi gdje su upoznati s proizvodnjom vina u toj tvrtki. Također je organizirana degustacija njihovih vina te su se nakon toga uputili u Vinsku kuću Hažić gdje su ih domaćini kroz degustaciju upoznali sa svojim vinima i ostalim proizvodima kao što je čips od jabuke. Studenti su u sklopu posjeta obišli i poljoprivredno gospodarstvo Šarčević gdje su upoznati sa tehnologijom proizvodnje jabuke te modernom hladnjačom i ostalom mehanizacijom u sklopu proizvodnje. Ostatak dana proveli su u voćnjaku naše partnerske tvrtke Agra d.o.o. gdje je vlasnik Zoran Lovrek na praktičnim primjerima studente upoznao s važnošću pravovremenog obavljanja agrotehničkih mjera te se posebno osvrnuo na aktualnu berbu te nadolazeću rezidbu.

Grupa studenata koja nas je posjetila 21.10. bila je sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu smjera voćarstvo. Posjetili su voćnjak Agromeđimurja d.d. privatni voćnjak gospodina Čeha u Novom Selu Rok te voćnjak tvrtke Agra d.o.o. gdje im je na praktičnim primjerima pokazana implementacija naših proizvoda te tehnologija voćarske proizvodnje. 

Izdvojeni sadržaj