Novo iz Pinove - PinovaMobile, mobilna aplikacija za PinovaDoc i PinovaMeteo korisnike

1970. godine izumitelj, popularni pisac znanstvene fantastike i futurist Arthur C. Clarke je u jednom od svojih tekstova za časopis Popular science „predvidio“ da će sve znanje Svijeta biti dostupno na dlanu ruke dok se godina 1991. smatra godinom kada je Internet postao funkcionalan i javno dostupan, od tada pa na dalje sve je povijest. Internet je postao sveprisutan. U zadnjih nekoliko godina zauzeo je bežičnu dimenziju te je postao neophodna opcija na mobilnim telefonima. 

Koristeći najnovije dostupne tehnologije tvrtka Pinova d.o.o. razvila je PinovaMobile - aplikaciju za smart telefone i tablet računala koja rade na Android operativnom sustavu. Aplikacija je namijenjena korisnicima PinovaDoc aplikacije i Pinova Meteo stanice. Pinova Mobile aplikacija nudi cijeli niz mogućnosti kao što je Audio/Video arhiva koja omogućuje da korisnik na terenu poslika fotografiju i uz to snimi glasovnu poruku vezano za trenutno stanje u svom nasadu (primijeti patološke promjene na biljkama, zabilježi da u 15. redu treba povezati voćke uz armaturu i sl.). Informacije koje se zabilježe na ovakav način šalju se u glavni PinovaDoc račun kao poruke s privicima (.jpg za sliku i .mp3 za zvuk). 

Korisnici PinovaDoc aplikacije imaju mogućnost pregleda unesenih radova uz sortiranje istih prema početku rada, kraju rada, agrotehničkoj mjeri, obrađenoj površini i ukupnom trošku rada. Moguće je pregledavati detalje radova kao što su obrađena parcela, odrađena agrotehnička mjera i radnici koji su je odradili.  

PinovaMeteo korisnici imaju uvid utrenutne vrijednosti izmjerenih podataka s Pinova Meteo stanice, te minimalne, maksimalne i kumulativne vrijednosti senzora na dan, te mogućnost uvida svih srednjih, minimalnih i kumulativnih parametara svih dana u kojima je stanica bila aktivna. Unutar odabranog dana klikom na senzor  omogućen je uvid u detaljnije izmjere željenog senzora. Aplikacija ima opciju prognoze vremena za 7 dana. Aplikacija ima opciju izračuna temperaturne sume za razdoblje koje si korisnik odredi sam, na baznoj temperaturi koju isto tako sam određuje.

Trenutno radimo na PinovaDoc dijelu aplikacije gdje planiramo omogućiti unos radova i generiranje nekih obrazaca dok u Pinova Meteo dijelu aplikacije planiramo implementirati alarme koji će upozoravati korisnike na to da je neki parametar dosegao vrijednost koju je odredio korisnik (npr. količina oborina, min. i max. temperatura) i alarme za prognozne modele tako da će korisnik znati kada postoji opasnost za nastajanje neke biljne bolesti.

Za sve koji žele besplatno testirati programe PinovaDoc i Pinova Meteo, slobodno se jave na slijedeće kontakte:

Telefon: 040/499-425

Mobitel: 097/649-9425

E-Mail: pinova@pinova.hr

             agronom@pinova.hr

Izdvojeni sadržaj