Sajam u Gudovcu: Prvi planuli najskuplji traktori!

S otvorenja poljoprivrednoga sajma u Gudovcu stižu i ohrabrujuće vijesti! Poljoprivrednicima na račune stižu poticaji, a traktori i kombajni prodaju se i više nego dobro.

Pogađate - prvo su planuli - oni najskuplji. Sve na jednom mjestu. 380 izlagača na raspolaganju poljoprivrednicima. Kupci se tuže. Ipak, najskuplji proizvodi uobičajeno s najviše posjetitelja.

Traktore sa sajma inače ste najviše viđali na poljoprivrednim prosvjedima. Za najskuplji model na sajmu bi trebali izdvojiti više od milijun i 200 tisuća kuna. Zapitali smo se prikazuje li on relano stanje hrvatske poljoprivrede. 'Slikaju se tu, ali interesa u Hrvatskoj za takve strojeve imaju ipak poljoprivrednici s tri ili pet hektara', rekao je Vice Brzica.

Kombajn, vrijedan više od dva milijuna kuna, zato je odmah pronašao kupca. Možda će ih biti i više. Ministar je razveselio poljoprivrednike. Od ponedjeljka počinje isplata oko milijardu kuna poticaja. 'Malo više obratite pažnju na račune na koje vam sjedaju. Mislim da će novac doći na pravu adresu u pravo vrijeme', rekao je ministar Tihomir Jakovina.

Pripreme za sjetvu tek kreću, a poljoprivrednike već brine suša. 'Ako bude sušno kako predviđaju, bit će manje kukuruza', rekla je Radmila Akšan Buban. 'Lanjska proizvodnja je bila prepolovljena u biti', rekao je Dragutin Kučera. Manje vode, manje proizvoda, više cijene. U konačnici i hrane. Još jedan udar na koji se građani mogu pripremati. Preuzeto sa agroklub.com