Podrumarov dnevnik

Podrumarov dnevnik

Preporuka - Podrumarov dnevnik

Od uvijek su se u vinogradima i podrumima kako malim tako i velikim, vodila evidencija radova i enologije  u svrhu praćenja proizvodnje , povećanje kvalitete ali  i zbog obveza proizvođača prema državi . Veći proizvođači se snalaze sa računalnom evidencijom kroz programe dok manji proizvođači muku muče sa evidencijom na improviziranim papirima, no to je bilo prije nego je  Jovica Nikšić  objavio  knjigu  „Podrumarov dnevnik“

​Podrumarov dnevnik je knjiga namijenjena  vinogradarima i vinarima, da u svakom trenutku mogu voditi svoju podrumsku evidenciju. Praktična knjiga koja je podijeljena u tri dijela:

  • Evidencija radova u podrumu i postupaka u po vinu (dnevnik rada, kalendari 2015-2017. evidencija rada u podrumu i po bačvama)
  • Priprema vina  (priprema vina, čistoća rada, berba, rad sa refraktometrom - greške, postupak proizvodnje, ostatak šećera - greške izračuna, analiza vina, dodatne evidencije, sumporenje vina-tablica, hladna stabilizacija, sniženje kiselina, filtracija-tablica, buteljiranje, čepljenje, etikete)
  • Samostalno ocjenjivanje vina (protokol ocjenjivanja, postupak, bistroća, boja, intenzitet mirisa, iskrenost mirisa, kvalitete mirisa, intenzitet okusa, iskrenost okusa, kvaliteta okusa, postojanost arome, opći dojam, O.I.V. edukacijski set za samostalno ocjenjivanje vina prije izložbe, vjerodostojnost ocjenjivanja i ocjenjivača, organizacija ocjenjivanja).

Knjiga/dnevnik je zamišljena da čitatelj slobodno piše, podcrtava, bilježi i upisuje svoje dnevne radnje u podrumu. Knjiga ima predviđeni dio za slobodno kopiranjei izrezivanje, te daljnje osobno korištenje. Knjiga je velikog A4 formata sa preko 200 pisanih stranica i 50 - tak radnih stranica predviđenih za evidenciju po vinu, samostalno ocjenjivanje vina (ukupno 252 stranica).

Knjiga koja omogućuje da primjenom samo nekih objašnjenja, postupaka i izračuna kod pripreme vina osigurate više bodova na ocjenjivanjima i izložbama vina Hrvatske.

Podrumarov Dnevnik omogućuje svu evidenciju po datumu (kalendarski) i po bačvama vina za svaku posebno po priloženim tablicama, a sukladno budućim i važećim obveznim evidencijama. Sadrži postupak izrade priručne analize vine i evidenciju iste kroz  tablicu Analiza vina. Organizirajte svoja druženja i ocjenjivanje vina, te izložbu po priloženom Pravilniku i protokolu organizacije. Zajednički sa članovima udruga ili sa prijateljima prođite O.I.V. edukacijski set koji je sastavni dio priručnika.

Ao ste zainteresirani za novi pristup vinu u nastavku odaberite jedan od načina dolaska do knjige PODRUMAROV DNEVNIK;

1.  nazvati tiskaru Redak d.o.o. Split na 021-544-257 i naručiti, te im ostaviti svoju adresu za dostavu poštom i plaćanje pri preuzimanju. (ili unaprijed uplatnicom po ponudi za obrte, opg, poduzeća).

2. samostalno ispuniti narudžbu preko interneta na adresi i stranici Webknjižare, webknjizara.hr  

3.  poslati svoje podatke autoru jnixic@gmail.com ili nazvati na; 092-245-2069, 098735994 ili 01/2897-068. Isto će vam doći knjiga doma kada i plaćate dostavljaču, poštaru ili djelatniku za dostave.

4.  Udruge vinogradara ili drugi mogu naručiti veći broj knjiga, ali prije mogu tražiti Ponudu za uplatu sa nekim popustom ovisno o broju naručenih knjiga (10 i više). Nazvati Redak d.o.o. 021-544-257  i  zatražiti ponudu po kojoj će udruga izvršiti uplatu. Dostava paketa je na vašu adresu po uplati dogovorenog iznosa.


Mogućnost održavanja radne video prezentacije ili predavanja na teme iz knjige, za sve udruge u trajanju od 30 min do 2 h Moguće je održati i radionicu ocjenjivanja vina po radnom dijelu iz knjige.


Više informacija u Vašoj udruzi vinogradara i vinara ili na www.e-vinarstvo.com i facebook profilu Podrumarov Dnevnik i e-vinarstvo.

Hvala na pomoći u promidžbi knjige kod vaših susjeda, kolega i prijatelja!

Jovica Nikšić, autor knjige, inovator podsjetnika „Vinsko Računalo“,(najbolja i zlatna inovacija iz oblasti poljoprivrede 2009.), te predsjednik Udruge „e-vinarstvo“. 098 735-994, 092 245-2069 jnixic@gmail.com

Udruga vinogradara i vinara „Škaf“ Križ jedan je od Sponzora koji su mi pomogli da kroz svoju Udrugu „e-vinarstvo“. Sponzori su i Grad Čazma, te poduzeće PA-VIN d.o.o. Jastrebarsko.

Izdvojeni sadržaj