Najave

Preporuka - Vinogradarski izračun

Nakon "Podrumarov dnevnik", autor Jovica Nikšić priredio je novi priručnik, "Vinogradarski izračun".  Vinogradarski Izračun napravljen je tako da bude  jednostavni podsjetnik i pomagalo za samostalan izračun svih potrebnih doziranja sredstva za zaštitu bilja u  vašem vinogradu. Svi vinogradari moći će se naći u ovoj priči, odnosno moći će naći baš svoju tablicu i izračun po baš njegovom načinu rada i baš njegovom alatu koji primjenjuje.

Blagdanski popust na PinovaMeteo stanicu

Kako je došlo vrijeme darivanja odlučili smo dati popust 10% na agrometeorološku stanicu - PinovaMeteo.  Svjesni smo da poljoprivrednici muku muče sa cijenom  repromaterijala, lošoj otkupnoj cijeni, visokim porezom itd.  Malim znakom pažnje se nadamo da ćemo Vam pomoći da počnete koristiti suvremenu tehnologiju kakva je u Europi standard.

Preporuka - Podrumarov dnevnik

Od uvijek su se u vinogradima i podrumima kako malim tako i velikim, vodila evidencija radova i enologije  u svrhu praćenja proizvodnje , povećanje kvalitete ali  i zbog obveza proizvođača prema državi . Veći proizvođači se snalaze sa računalnom evidencijom kroz programe dok manji proizvođači muku muče sa evidencijom na improviziranim papirima, no to je bilo prije nego je  Jovica Nikšić  objavio  knjigu  „Podrumarov dnevnik“ . 

7. međunarodni kongres oplemenjivanja bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo

Od 05. do 07. studenog 2014. u Svetom Martinu na Muri će se održati 7. po redu međunarodni kongres oplemenjivanja bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo i 2. regionalni Dani sjemenara.

GROWTECH Euroasia 2014

Od 03. do 06. prosinca 2014. godine u Turskoj u Antalyji će se održati 14. po redu međunarodni sajam staklenika, poljoprivredne opreme i tehnologija Growtech Euroasia 2014.

10. dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

U petak 14. Studenog će svoja vrata posjetiteljima otvoriti manifestacija 10. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Manifestacija će trajati do 16. Studenog 2014. Dane organizira grad Vodnjan, a s nestrpljenjem ih očekuju i svi ljubitelji vrhunskih maslinovih ulja i kvalitetne istarske gastronomije, ali i kulturnih događaja, edukativnih predavanja, zanimljivosti i zabave vezane za maslinova ulja.

VINOVITA – 19. Međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo

Od 14. Do 16. Studenog možete posjetiti 19. Međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15 u Zagrebu.

19. dani jabuka – Požega 2014

Od 25. Do 26. Listopada 2014. Organizirani su po 19. Put Dani jabuka u Požegi, no ove godine u novom prostoru, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Požegi, Ratarnička 1.

14. AGROKOS – Međunarodni sajam poljoprivrede

14. Agrokos se ove godine odvija od 08. Do 11. Listopada u Prištini. Sajam se sastoji od nekoliko dijela:

24. međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina

24. međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina ove godine se održava od 6. Do 9. Studenog u Hotelu Astarea u Mlinima. Sabatina je najstariji hrvatski vinarski susret koji na jednom mjestu okuplja vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, vinogradarsko-vinarske stručnjake i tvrtke vezane za vinogradarsko-vinarsku proizvodnju.

20. međunarodni sajam poljoprivrede AGRO ZEMLJA 2014.

Od 24. Do 26. Listopada ove godine održati će se po 20. Put poljoprivredni sajam Agro Zemlja u Bizovačkim toplicama. I ove godine je sajam pripremljen uz potporu nacionalnih institucija iz područja poljoprivrede uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.

16. dani voća Koprivničko-križevačke županije

Ove godine će se Dani voća održavati 03. i 04. Listopada u Đurđevcu. U petak 03. Listopada u Obrtničkom domu u Đurđevcu u vremenu od 17 do 19 sati će stručnjaci iz područja voćarstva održati predavanja za voćare koja će se većinom odnositi na mjere ruralnog razvoja i obveze voćara pri stavljanju njihovih proizvoda na tržište, dok će se 04. Listopada održati izložba voća na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu u vremenu od 10 do 15 sati.

9. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

Ovi putem Vas obavještavamo da je danas 29. kolovoza počeo 9. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu i traje do 30. kolovoza 2014. godine.

Dani voća 2014. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji

Termin održavanja ovogodišnje manifestacije  Dani voća je 3. i 4. listopada 2014. u Đurđevcu s bogatim sadržajem.

52. međunarodni poljoprivredni i prehrambeni sajam Agra u Gornjoj Radogoni

Dragi čitatelji naše web stranice, obavještavamo Vas da se ove godine od 23. – 28. kolovoza održava  52. međunarodni poljoprivredni  i prehrambeni sajam Agra u Gornjoj Radgoni.

Uspostavljen sustav redovitih pregleda strojeva za primjenu pesticida

Obavijest o ispitivanju uređaja za zaštitu bilja ( prskalica i raspršivača ).RASPORED ISPITIVANJA PO MJESTIMA u vremenu od 8-16 h u MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI:26.06.2014. četvrtak, Orehovica, parkiralište igrališta, Školska ul i Mala Subotica, iza Doma kulture, Glavna 29,27.06.2014. petak, Prelog, kolska vaga, Hrupine i Goričan, bivša deponija šećerne repe30.06.2014. ponedjeljak, Donji Vidovec, deponija šećerne repe i Kotoriba, PZ, deponija šećerne repe uz prugu01.07.2014. utorak, Belica, uz objekt PIK Vinkovci i Domašinec, iza Doma kulture,

Akcije Ministarstva poljoprivrede na području poplavljene Slavonije

Ugrožena područja u Slavoniji obišao je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

ESKA – bolest provodnih snopova vinove loze

U novije vrijeme ESKA ima sve veći značaj u svijetu tako i kod nas u Hrvatskoj. Kao uzročnici ove bolesti uglavnom se navode vrste gljiva iz roda (lat. Fomitiporia).

Prezentacija voćarima u Obreški

Agra d.o.o. Čakovec organizirala je prezentaciju za voćare u kojoj je predstavila nove strojeve koji uvelike ubrzavaju određene radnje u nasadima sa proizvodnjom inzenzivnog karaktera. Domaćin prezentacije je bio voćnjak Obreška (Belje d.d.) iz sustava Agrokor.  Puno ljudi se odazvalo pozivu te su vidjeli rad slijedeći strojeva. 

8. međunarodni voćarski sajam Donji Kraljevec

Dragi korisnici naših proizvoda, čitatelji naše web stranice i svi voćari, obavještavamo Vas da će se u razdoblju od 30.08. do 01.09.2013. godine u Donjem Kraljevcu već tradicionalno održati, ove godine po 8. puta, Međunarodni voćarski sajam u organizaciji Općine Donji Kraljevec, Poljoprivredne savjetodavne službe i Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Međimurske županije i HGK.​

Javljamo se sa 80. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Poštovani posjetitelji naših stranica, korisnici naši proizvoda i usluga i prijatelji, kako smo najavili posjetili smo veliki međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Tvrtka Pinova d.o.o. po prvi puta izlaže na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je najveći sajam takve vrste u Srbiji. Međunarodnog je karaktera pa je među 5 najvećih u Europi i među 10 u svijetu prema podatcima Eichberg Ag Trade Show Report-u iz 2010. Godine. Sajam će okupiti najznačajnije pojedince, udruge i kompanije iz područja poljoprivredne proizvodnje i agrobiznisa, a oni će predstavljati proizvode i usluge iz više od 50 zemalja svijeta.

Tvrtka Pinova iz Čakovca ove godine po prvi puta sa Vama na Vinistri

Dragi proizvođači i ljubitelji dobrog vina tvrtka Pinova d.o.o iz Čakovca po prvi puta i izlaže na izložbi Vinistra. 

Tvrtka Pinova i ove godine sa Vama na Urbanovom

Dragi proizvođači, ljubitelji, prijatelji dobrog vina i društva pozivamo Vas da nam se pridružite i ove godine na festivalu Urbanovo u Štrigovi.

Najnovije objave