NK Petrol 3

NK Petrol 3

Hibridi za kasniju sjetvu uljane repice

Zbog velikih oborina i nemogućnosti pripreme tla za sjetvu, neki proizvođači razmišljaju o odustajanju od sjetve uljane repice. Syngenta ima rješenje upravo za ovakve prilike u jesen za vrijeme sjetve uljane repice. 

Vremenski uvjeti ove godine jako su nepovoljni za pripremu tla i sjetvu uljane repice. U ovakvoj situaciji od velike je važnosti odabir najpovoljnijeg hibrida za sjetvu.

Syngenta nudi tri vrhunska hibrida uljane repice – NK Petrol, NK Tores i SY Cassidy.

Ovi hibridi uljane repice pripadaju tzv. Ogura (programa stvaranja hibrida uljane repice u kojem se koristi cms sustav) tipu uljane repice, čije su kakrakteristike:

  • izuzetno brz početni rast i razvoj,
  • velika i robusna biljka,
  • dobro razvijen i dubok korijenov sustav
  • dobra tolerantnost na bolesti i niske temperature,
  • visoki prinosi uz visok postotak ulja i niske vrijednosti glukozinolata

Syngenta hibrid uljane repice

Zahvaljujući brzom početnom razvoju, biljka može nadoknaditi zaostatak u razvoju zbog kasnije sjetve. Stoga još uvijek ulazi dobro razvijena u zimu, što je izuzetno važno za njeno dobro prezimljavanje.

U usporedbi s drugim hibridima, NK Petrol, NK Tores i SY Cassidy  puno su pogodniji odabir za eventualnu kasniju sjetvu. Optimalni rok za sjetvu svih Syngenta -inih hibrida je do 20.9. dok je u povoljnim uvjetima sjetvu moguće obaviti i kasnije.

Usjev uljane repice u jesen mogu ugroziti korovi koji niču već tijekom jeseni. Profitabilna proizvodnja uljane repice nije moguća bez primjene suvremene agrotehnike kao i optimalnog pristupa u zaštiti uljane repice od korova. Syngenta u tom slučaju preporuča preparat na bazi aktivne tvari dimetaklor kao optimalno rješenje za čist usjev uljane repice.

Ključne prednosti:

  1. Odlično suzbija slakoperku, koštan, kamilicu, mrtvu koprivu, mišjakinju, jarmen, čestoslavicu i dr.
  2. Široko vrijeme primjene (nakon sjetve, prije nicanja pa sve do stadija 4 lista)
  3. Djeluje na korove u mlađim razvojnim stadijima
  4. Ne ograničava naredne kulture u plodoredu

Izdvojeni sadržaj