Filmski projekt o međimurskim vinarima - TKO SU ONI? WHO ARE THEY?

Urbanovo

Urbanovo

Filmska ekipa studija “Reci Da Cinema” iz Čakovca priprema se za snimanje produkcijski izuzetno zahtjevne i posebice za Međimurje bitne filmske priče o 12 najznačajnijih vinara s međimurske vinske ceste.

Ovih se dana ispisuju zadnje stranice scenarija i snimaju kadrovi ugođajnih tema koje su nužne za ambijentalnu i životnu potku filma. Svakom odabranom vinaru pristupa se na osobit način sa stavljanjem povećala na njegove najznačajnije ljudske vrijednosti.
Autorski tim priprema zbirnu filmsku priču o 12 vinara u trajanju od 38 min, a u procesu nastajanja velikog filma pod radnim naslovom TKO SU ONI ? (WHO ARE THEY?) istovremeno se planira i izrada kraćeg promo filma za svakog vinara u trajanju od 5-7 min. Za izbor prve dvanaestorice vinara s međimurske vinske ceste konkuriraju: Belović, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Kocijan, Kojter, Kunčić, Lovrec, Alojz Novak, Boris Novak, Štampar, Tomšić, Hažić, Kerman, Knehtl-Medenjak, Kossi, Lebar, Nemec, Petković, Turk i Židov.

Premijera velikog filma se priprema za URBANOVO 2013. i ekskluzivne projekcije u Esplanadi, na Zagreb wine gourmet weekend, Makarskoj i u dane Porcijunkulova 2013. Inicijator i organizator ovog filmskog projekta planira filmom konkurirati i na nekoliko državnih razina i međunarodnim filmskim festivalima stoga će film TKO SU ONI? biti pripremljen uz titlove na engleskom jeziku. Cjelokupni projekat odnosno “pretakanje međimurske vinske priče na filmsko platno” zasigurno će pridonijeti značajnoj promociji i učvršćivanju prepoznatljivosti Međimurja kao bitnog enološko-turističkog i vinogradarskog područja koje ima bogato povijesno nasljeđe kulture ispijanja i proizvodnje vina te izvrsne temelje za kvalitetnu proizvodnju vina u budućnosti.

IZVOR: Međimurske novine

Izdvojeni sadržaj