LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba

Dvije međimurske udruge i savejtodavna služba pozivaju Vas na predavanje "Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja"

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba pozivaju Vas na predavanje

"Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja“
u utorak, 18. listopada 2016. godine u 17:00 sati
u  dvorani MESAP – a,
na adresi Ul. Josipa Marčeca 27, Nedelišće.


Predavanje se organizira s ciljem poticanja novih radnih mjesta na poljoprivrednim gospodarstvima, a stručnjakinje iz Savjetodavne službe iz Čakovca će svim zainteresiranima prezentirati dopunske djelatnosti (vrste dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, opći uvjeti obavljanja dopunske djelatnosti, potrebna dokumentacija za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti,…) te mjere ruralnog razvoja kroz koje je moguće financirati takve djelatnosti. Najaviti ćemo tako aktualne mjere ruralnog razvoja, uvjete prihvatljivosti projekta i prijave korisnika na natječaj, potrebnu dokumentacija kod prijave projekta, planirane rokove objave natječaja, a imati ćete prilike i pitati konkretno što vas zanima.
Istraživanje “Moje mjesto u zajednici” u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije pokazalo je kako je prioritetna potreba broj 1. Poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale (1) zaštita radničkih prava, (2) poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te (3) edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja. Zbog toga je ovo već drugo predavanje koje organiziramo na temu poljoprivrednih gospodarstava, mogućnosti njihovog razvoja i povećanje efikasnosti te zapošljavanja. Međimurska županija je veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu kojoj se okreće sve veći broj ljudi. Razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može biti jedno od rješenja i za povećanje zaposlenosti, a na ovom predavanju dobiti ćete sve potrebne informacije iz prve ruke.
Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli, a pozivamo vas da dođete i sa konkretnim pitanjima vezano uz temu.

Svi sudionici isto tako dobiti će i svoj primjerak brošure “Moje mjesto u zajednici” koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog isl vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno.
Brošuru možete pročitati i preuzeti ovdje http://tinyurl.com/mmuz-brosura
Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju “Demokratizacija i ljudska prava”.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete predavanje “Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja” na području Međimurske županije koji Vas poziva LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba na kojem će biti  prisutna i Pinova d.o.o.

Izdvojeni sadržaj