Drugi najbolji odaziv za mjeru 103

Pšenica

Pšenica

Po vrijednosti tražene potpore ovo je drugi najbolji odaziv od svih natječaja provedenih za mjeru 103 IPARD programa.

 

Nakon dva tjedna natječaja za mjeru 103 IPARD programa koja se odnosi na preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda s ciljem podizanja konkurentnosti na EU tržištu, u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatraženo je čak 76 milijuna kuna bespovratne potpore za 12 projekata (ukupne vrijednosti ulaganja od 152 milijuna kuna). Po vrijednosti tražene potpore ovo je drugi najbolji odaziv od svih natječaja provedenih za ovu mjeru.

Agencija je do sada provela 10 natječaja za mjeru 103 IPARD programa. Zaprimljeno je ukupno 124 projekta s traženim iznosom potpore od gotovo pola milijarde kuna. Za mjeru 103 poljoprivrednim proizvođačima isplaćeno najviše bespovratnih sredstava u okviru IPARD programa - ukupno176 milijuna kuna!

Poljoprivredni proizvođači čekaju raspisivanje natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja, koji donosi puno više mogućnosti od IPARD programa.Broj projekata i iznos tražene potpore na posljednjem IPARD natječaju pokazuje da ulaganja u podizanje konkurentnosti u Hrvatskoj raste, a  bespovratna sredstva Europske unije kontinuirano koriste u poljoprivrednoj proizvodnji.